Eerste open workshop sinds lange tijd

Eindelijk mochten Herman en ik (Michèle ;-)) weer een workshop geven die open was voor iedereen. Ook de 1,5 meter afstand houden hoefde niet meer. Dat was fijn, maar ook nog wel een beetje wennen.
Het onderwerp was ook wel toepasselijk in deze tijd, we mogen weer, wat nu?!
Zoals je kunt zien was er een grote opkomst voor dit onderwerp, al wist men niet echt wat wij gingen doen met dit onderwerp haha.

 

 

De dag zijn wij begonnen met een Love 2 Move Teammeeting. Heerlijk om iedereen weer persoonlijk te zien na zo een lange tijd en we hadden genoeg om bij te kletsen. 

 Vervolgens stroomden de mensen van buitenaf al binnen in de andere zaal, waar men zich lekker kon omkleden en in kon dansen. 
Wij hadden aan deze workshop een behoorlijke voorbereiding gehad. We wilden immers aan de hand van wat wij gezien hadden in Rotterdam en Oldenzaal dat doen wat men nu nodig heeft. Wat ons met name opviel was het wedstrijd ritme wat miste. Na een lange tijd van rust, ruimte en tijd, is nu alles weer onrustig en alle controle is weg. 
Veel paren hebben in de corona tijd hun dansen verder kunnen ontwikkelen en trainden vaak alleen. Nu er weer wedstrijden zijn, hoop je de verbeteringen terug te zien. Maar focussen in al die drukte is moeilijker dan je denkt...

 

 

Wij hebben geprobeerd aan de hand van een schema te laten zien hoe het wedstrijddansen werkt en wat je nodig hebt. Hier hebben wij een aantal punten uitgehaald en zijn wij doormiddel van verschillende oefeningen mee aan de slag gegaan. Punten waren uitwijken, inzicht en focus.
Het was niet makkelijk dat zagen wij, maar dat was ook precies de bedoeling. Wij hebben geprobeerd verschillende mogelijkheden aan te dragen hoe je kunt uitwijken. Door verschillende manieren te proberen merk je wat wel werkt voor je en wat niet. Zo kun je inzicht gaan krijgen en betere keuzes gaan maken voor je team. Immers een danspaar is een heel klein team en ieder team is uniek. Wat voor de één werkt werkt voor de ander niet. Dus het is belangrijk om hier meer inzicht in te krijgen en dan kun je je focussen op wat voor jou/jullie werkt!

 

 

Het was weer heerlijk om met iedereen live aan de slag te mogen. Iedereen bedankt voor jullie komst en wij kijken weer uit naar de volgende keer!

 

Heb jij ook zin om te komen? Dat kan tijdens onze NK prepdag op zondag 31 oktober of op zondag 21 november weer tijdens onze open workshop. Opgeven kan nu al.

 

Groetjes Michèle