14e titel bij eerste NK NADB professional standaard


Vanaf het begin van onze dans carrière hebben wij bij de NADB (Nederlandse Algemene Dans Bond) gedanst. Eerst als amateur en de afgelopen jaren als professional tijdens de VBD wedstrijden die regelmatig samen met de NADB werden gehouden. Onze laatste wedstrijd van 2012 hebben wij tijdens de NADB gedanst in Dalfsen. Wij genieten erg van deze wedstrijden. Ten eerste omdat wij er na al die jaren dansen zoveel mensen kennen, zowel de dansers als alle organisatoren. Ten tweede jureren wij ook veel van de NADB wedstrijden en bijna al onze Love 2 Move Team paren en mensen die wij les geven dansen bij de NADB. Niets leuker dan met elkaar op een wedstrijd zijn, zeker als wij ook zelf moeten dansen.
Helaas is er in de nationale en internationale danswereld veel gebeurd de afgelopen jaren. Vanaf 2013 zullen er twee NK's worden gehouden door twee verschillende bonden. Wij dachten eerst, o nee, geen splitsing! Maar dit bleek gelukkig niet nodig te zijn. Volgens de huidige regels mag je overal dansen en ben je vrij om zelf te kiezen. Hier zijn wij erg blij mee, want dat was helaas eerder wel een probleem. De kern van ons dansen is plezier en vooruitgang. Wij hebben na het NK standaard in Assen heel erg lang en goed nagedacht en besloten om te dansen waar wij het leuk vinden, zoals we dat ook aan anderen adviseren. Dus moeten we dat ook zelf doen. Zodoende hebben wij besloten het eerste NK standaard bij de NADB mee te doen. Freedom to Dance dus!!!

Het NK werd gehouden in Oss op zaterdag avond 19 januari. Op deze avond moesten ook veel van onze senioren paren dansen, super gezellig dus. Wij moesten om 21:15 uur onze eerst ronde dansen in de vorm van een general look. Er waren vier paren aan de start, niet slecht voor de eerste keer. De vloer was enorm en danste heerlijk en ook goed om te zien dat een sporthal zo mooi omgetoverd kan worden. We dansten een goede ronde, maar wat draaiden ze lang! Lekker genieten voor de mensen langs de kant, maar voor de spieren een flinke optetter. Gelukkig hadden we ons goed voorbereid op conditioneel gebied en waren we om 22:45 uur weer helemaal klaar voor de grote finale. Via een prachtig verlicht podium en trappen partij begaven wij ons naar beneden voor onze intro dans; de Engelse Wals. Een spot volgde ons op de voet en dit gaf een prachtig plaatje. De vijf dansen voelde erg goed en zeer geroutineerd aan. Onze prijsuitreiking was pas helemaal aan het einde van de avond. We hebben de andere paren met veel enthousiasme aangemoedigd, zoals ze dat ook bij ons hadden gedaan. En toen de uitslag...
Om 01:30 uur was dan eindelijk de prijsuitreiking. Wij mochten ons de eerste Nederlands kampioen professional standaard van de NADB noemen. We wonnen alle vijf de dansen. Helemaal top. Het volkslied werd voor ons gespeeld en de vlag kwam symbolisch naar beneden tot net boven onze hoofden. Dit was titel nr 14!!!
We willen iedereen heel erg bedanken voor de aanmoedigingen en hopen dat jullie er weer bij zullen zijn als wij ons NK classic Showdance gaan dansen op 24 maart in Bergen op Zoom.