Kalender

op zo 31 okt, 00:00
OPEN NK Prepdag
op zo 07 nov, 00:00
NADB NK coachen
op zo 14 nov, 00:00
Privéles in Zwolle door H&M
op zo 21 nov, 14:00 tot zo 21 nov, 16:00
OPEN workshop standaard
op za 27 nov, 18:00 tot
Jureren NVAD

Badhoevedorp NADB coachen/jureren voor H&M

Wij mochten dit jaar komen jureren bij de wel bekende ' De Danser' wedstrijd. Deze wordt al jaren gehouden in Badhoevedorp. Deze wedstrijd organiseerd ook altijd de ' Henk en Wies Ponne bokaal ' , die Michèle in 2006 gewonnen heeft met een nieuwelingen heer. Dit was tevens de eerste en de enige keer dat Michèle van Herman heeft gewonnen ;-)

Op de zaterdag was Herman jurylid en Michèle fungeerde als coach. Bijna alle Love 2 Move senioren paren waren aanwezig en velen deden ook nog aan twee klassen mee. Dat werd dus een druk avondje voor Michèle om alle paren te bekijken, aan te moedigen en tips te geven voor de volgende rondes.
De sfeer was weer super onderling. Zo leuk om te zien dat iedereen het elkaar zo gunt en aanmoedigd. Dit had ook resultaat, want waar een positieve sfeer heerst wordt ook vaak goed gepresteerd. Iedereen had erg goed gedanst en vele mooie resultaten werden behaald. In de finales werden er aan de drie Love 2 Move tafels de wel bekende sambaballen tevoorschijn gehaald, wat altijd wat extra sfeer geeft voor iedereen!

Toen was het tijd voor de ' Ponne bokaal '.

Deze wedstrijd is een losse wedstrijd waar alle paren die in hun klasse gewonnen hadden op de vloer moesten komen. Dit is altijd al een mooi moment, want deze paren zijn natuurlijk super blij dat ze eerste zijn geworden. Vervolgens worden de paren tegenover elkaar gezet en wordt er een wisseling van partners gedaan. Deze nieuwe "tijdelijke" partnerships moeten dan natuurlijk geheel onvoorbereid met elkaar gaan dansen. Als eerste dans was de Engelse Wals, vervolgens de Rumba, wat voor veel hilarische taferelen verzorgde. Lol en plezier staat hier voorop, dus als derde dans was de Valeta aan de beurt. Niet iedereen kent deze dans, maar de paren op de vloer blijkbaar wel, want iedereen danste er op los. Als laatste dans was er gelukkig een "normale" Quickstep. De drie juryleden, waaronder Herman, mochten kiezen wie ze het leukste/beste vonden. Dit was Kirsten uit ons L2M Team die samen danste met Frans Seij. Kirsten en Frans kregen allebei een reusachtige beker. Een avond om nooit meer te vergeten.

Toen waren alle andere finalisten aan de beurt om te horen waar zij geëindigd waren. Vele top plaatseringen waren er voor onze paren, kijk hiervoor op www.love2move.nlvoor hun verslag van Badhoevedorp. Maar een speciaal moment was voor Marc & Karen die in de senioren 1 A de eerste plaats wisten te behalen en hierdoor promoveerden naar de senioren 1 hoofdklasse. Tevens deden Ed & Evelien voor het eerst mee in de senioren 4 hoofdklasse. Ze wonnen deze, maar ook de senioren 3 A. Chapeau!!!Van harte gefeliciteerd iedereen!!!

 

Zoals de L2M paren altijd doen, sloten ze ook deze wedstrijd weer gezamenlijk af in de bar onder het genot van een drankje en een lekkere vette borrelhap. Tot 02:30 uur, want toen werden ze eruit gezet...,  want om 09:00 uur ging de zaal al weer open voor de amateurs.

Michèle was al weer om 09:30 uur aanwezig, want deze zondag was het haar beurt om te jureren. Herman was er niet bij. Hij moest in Roosendaal jureren. Ja, je kunt niet altijd bij elkaar zijn ;-)
Zoals altijd begonnen ze met de debutanten in de ochtend en in de middag de amateurs. Speciaal was de Same sex categorie. Dit betekent dus dat twee dames of heren met elkaar dansen. Wel eerder gezien, niet eerder gejureerd. Michèle geeft ook les aan Same sex paren, maar als je denkt dat er verschillende stijlen zijn bij gemixte stellen, dan sta je hier echt van te kijken. Ten eerste al twee dames of twee heren met elkaar vergelijken. In grote wedstrijden wordt dit ook gesplitst, maar op wat kleinere wedstrijden dansen ze tegen elkaar. De standaard ging nog, maar de Latin was echt een verhaal apart. Daar waren paren die als leider en volger dansten, zo noemen ze dat, maar voor mij was er echt één paar die man/vrouw dansten en meer vrouw was dan de meeste vrouwen. Één stel die het programma hadden van een man/vrouw paar, maar dan dus twee heren en één stel die meer synchroon dansten. Totaal verschillend. Heerlijk om te zien dat deze paren zo lekker vrij zijn om te doen wat ze zelf willen, maar maakt het niet makkelijker om ze vervolgens met elkaar te vergelijken. Je gaat dan toch voor wat meer jouw eigen stijl/smaak is.
Ook hier werd de ' Ponne bokaal ' gedanst. Michèle mocht hier ook jureren. Eerst de Engelse Wals vervolgens de Samba en Michèle had tot slot de Gang Nam Style bedacht. Hilarisch. De amateurs waren echt wat minder vrij en lollig als de senioren, maar de Same sex dansers waren dat absoluut niet!!! Zij wonnen ook overduidelijk de bokaal en waren favoriet bij het publiek!
Het was weer een top weekend. Goede sfeer, veel plezier, maar bij de familie Ponne kan dat ook niet anders.
Na een lang, maar zeer geslaagd weekend kwamen wij ( Herman & Michèle ) elkaar weer tegen, thuis op de bank, pootjes hoog en meer spierpijn dan als we zelf dansen. Petje af voor alle juryleden die een heel weekend langs de kant staan ;-)