Kalender

Geen evenementen

NK NADB voor debutanten, amateur 10-dansen en senioren Latin

In Almere worden de NK's gehouden van de NADB. Ook dit jaar was dat weer het geval en op zaterdag was de amateur Latin en zondag de NK voor de debutanten, amateur 10-dansen en de senioren Latin. In de debutanten 3 standaard deden Dennis & Katya mee en zij deden ook mee in de debutanten 4 Latin. In de amateur 10-dansen kwamen Jamie & Esmé voor het eerst aan de start.

In de senioren Latin hadden we vorig jaar nog de nummer 5 en 6 van het NK. Maar deze paren hebben zich nu volledig gestort op de standaard dansen. Wel hadden we een paar dat les bij ons heeft, John & Irene. We waren dus al om 09:30 uur aanwezig om vanaf de eerste rondes de paren bij te staan.


Als eerste waren Dennis & Katya aan de beurt. Er waren 35 paren in de debutanten 3 standaard en 39 paren in de debutanten 4 Latin. Ze dansten erg sterk en kwamen tot de halve finale in de standaard. Knap, gezien ze nog maar net in deze klasse zaten. In de Latin kwamen ze gestaagd door en zaten zelfs in de finale, met promotie tot gevolg! Helaas was dit de laatste wedstrijd van Katya, ze stopt ermee. Maar gelukkig heeft Dennis al weer een nieuwe partner (Sophie) gevonden en zij zullen op zaterdag 13 mei mee gaan doen aan het NK 6-dansen.
 

In de amateur 10-dansen hadden we besloten dat Jamie & Esmé mee zouden doen. Ze zijn nog maar 15 jaar en dus de jongste deelnemers in dit veld van 24 paar. Winnen was dan ook niet het doel, maar ervaring op doen daar ging het om. De eerste ronde was grof geweld. Dit kwam door dat al het niveau, van D-klasse tot en met Hoofdklasse, door elkaar stonden te dansen. Groot verschil en veel om voor te strijden, want het gaat toch om een NK en er kan van alles gebeuren op een NK 10-dansen. Nadat de hogere paren er in de eerste ronde waren uit gehaald en er dus meer ruimte was, konden Jamie & Esmé meer aan dansen toe komen. Het verschil met de eerste ronde was groot. Jamie & Esmé dansen in de C-klasse in zowel standaard als Latin, maar ze stonden super mee te draaien tussen alle andere paren. Ook ging de Weense Wals en de Passo Double erg goed voor de eerste keer. Op zaterdag 13 mei zullen Jamie & Esmé mee gaan doen aan het NK Youth standaard en Latin. Met deze goede 10-dansen wedstrijd achter de rug zijn ze er helemaal klaar voor.

 

 

Tot slot deden John & Irene mee aan hun NK senioren Latin. Het was ze nog niet eerder gelukt om de finale te behalen op een NK en ze waren er dus op gebrand om dat dit jaar wel te doen. Irene was vrijdag al bij Michèle geweest voor haar nagels en zaterdag voor haar Latin kapsel. Niets werd aan het toeval over gelaten. Ze behaalden de finale en daarmee was hun missie geslaagd.
Alle paren van harte gefeliciteerd. Wij hebben ons best gedaan jullie zo goed mogelijk bij te staan en hebben nog een schorre keel en pijn in onze bovenarmen van het aanmoedigen. Michèle heeft het gevoel dat ze alle rondes met jullie heeft mee gedanst, dus 14 rondjes, Pfff. Maar het was niet voor niets :-)
Voor het verslag van dit NK van de Love 2 Move paren zelf, kijk op www.love2move.nl.