Kalender

op zo 19 mei, 00:00
Privéles in Zwolle door H&M
op zo 26 mei, 12:00 tot zo 26 mei, 17:00
NK Prepdag Standaard door H&M
op vr 31 mei, 00:00
NK Kapsels door Michèle
op za 01 juni, 00:00
H&M coachen tijdens het NK van de NADB!
op zo 09 juni, 18:00 tot zo 09 juni, 20:30
Wokuitje voor Team Love2Move leden

Artikelen

Holland Masters in Papendal 2010

De Holland Masters, één van Neerlands mooiste wedstrijden. Altijd een groot deelnemersveld en internationale juryleden. Dit jaar deden meer dan 850 paren mee, het hoogste aantal ooit. Mooi om te zien dat er op het Nationale sportcentrum verschillende soorten wedstrijden worden gedanst. Een echt dansspektakel.

Het hele weekend waren wij aanwezig en we hebben de meeste klassen gezien. We hebben een write-up gedaan over de Nederlandse paren in de Sen I, Sen II en amateurs. Een aantal zaken zijn ons in het algemeen opgevallen. De dames zien er steeds beter uit. Mooi verzorgde make-up en haren en de jurken worden steeds uitbundiger. Helaas kunnen we dit over de mannen niet zeggen, want wat zagen sommigen eruit!!! De mannen denken 1 keer in hun leven een pak te hoeven kopen en er dan vanaf te zijn. Dit is helaas zichtbaar in openstaande revers, te korte pijpen, slechte kleuren en kreukelige schouderlijnen. Als de dames er zo mooi uitzien dan moeten de heren dat ook. Een pak is net zo belangrijk als een jurk, wie weet zelfs belangrijker. Denk maar even waar het nummer op zit!!!

Een positief punt was de invoering van de basisdans. Goed om te zien dat de paren er hard mee bezig zijn, het is dan ook hard nodig want er worden een hoop technische fouten gemaakt!!! Wij zouden ervoor willen pleiten om dit in te voeren tot en met de hoofdklasse. Als er vragen zijn over onze write-up, aarzel dan niet om ons aan te spreken en uitleg te vragen. Veel plezier ermee.

 

Groetjes,

Herman & Michèle Lak

 

Zaterdag 9 oktober:

 

Sen I C:

1. 471 Rob Neuhaus / Charlotte Neuhaus-Claessens

Rob en Charlotte zetten een keurige performance neer. Alles zag er keurig uit, maar nu wordt het tijd om alles meer te gaan doen.

2. 474 Ton Jonkman / Wilma Overeem

Ton en Wilma dansten vol overgave. Dit is mooi om te zien. Nu moet de acties meer uit de benen gaan komen.

3. 476 Jos Savelkoul / Romy Kempener

Jos en Romy hebben wat problemen met het rijzen en dalen. Voornamelijk is het dalen te laat en daardoor blijft er niet genoeg tijd over om te rijzen.

4. 477 Mark van Leusen / Saskia Wijckmans

Mark en Saskia lieten een sterke beweging zien, alleen ging dit helaas ten koste van de houding en posture. Werk hieraan, want dan is er qua resultaat meer mogelijk.

5. 475 Ruud de Sterke / Jos de Sterke

Om verder te komen moeten Ruud en Jos voornamelijk werken op de positie van de dame. Of dit alleen aan Jos ligt of ook aan Ruud moet naar gekeken worden.

6. 472 Michiel van Pomeren / Sylvia van Pomeren

Michiel en Sylvia zetten net als de winnaars van de 1ste prijs een nette performance neer, maar kwamen vooral qua beweging te kort. Meer gebruik maken van de benen zou zeker helpen.

  

Sen I B:

1. 431 Johannes Flameling / Renske Flameling

Johannes en Renske zullen blij zijn geweest met hun resultaat. Jullie zijn een lang paar, alleen voor verdere verbetering moeten jullie werken op een grotere top. De dame moet vooral denken aan een grotere schotel.

2. 425 Willem Hein / Melina Jo

Voor verdere verbetering moeten jullie allebei letten op het behouden van een langere ruggengraat. Soms lijken jullie te klein voor jullie lengte. Willen, zorg ervoor dat je rechterarm wat meer naar voren blijft zodat je Melina meer ruimte geeft om ontspanner te blijven staan.

3. 428 Edwin Bakker / Tea Hof

Edwin en Tea dansten een prima wedstrijd. Degelijk, maar helaas niet erg sprankelend. Let op dat je wedstrijd danst en niet teveel moet nadenken of het wel goed gaat. Let voor verbetering op het rijzen en dalen. Vooral het dalen moet eerder, waardoor er meer beweging zal komen.

4. 429 Marc Valkier / Karen Van den Bergh-Valkier

Marc en Karen waren in deze finale het meest ongelukkig qua resultaat. In de wals 6de en in de tango 1ste. Het lag in deze klasse dus erg dicht bij elkaar. Jullie waren het paar het meest competitieve paar en gingen er helemaal voor. Volgende keer meer geluk.

5. 423 Erik Kleis / Karin Kleis-Waterink

Erik en Karin zagen er mooi uit op de vloer. Fijn als een paar zich goed verzorgt. Werk op het rijzen en dalen. Ook bij jullie is het dalen vaak te laat. Heer moet letten op zijn linkerkant meer voor te houden.

6. 430 Jos Hoogstra / Miranda Hoogstra

Jos moet voornamelijk letten op zich linkerkant meer naar de dame te houden. Let ook op het voetenwerk, dat moet echt worden opgeschoond. Kijk ook naar de choreografie in de Quickstep, die is met de andere paren vergeleken, te simpel.

 

Sen I A:

1. 305 Hans Blaauw / Belinda Blaauw-v.d. Heiden

Hans en Belinda zijn een paar met veel ervaring en dat kun je zien. Voor deze klasse veel vrijheid. Het plaatje is helemaal af met een mooi pak en een super jurk. De dame heeft haar positie zeker verbeterd, maar daar moet nog steeds aan gewerkt worden.

2. 301 John Ruijters / Elisabeth Ruijters

John en Elisabeth weten hun lengte verschil goed op te lossen. Jullie bewegen daarom ook voldoende, alleen zou dit nog veel meer kunnen als jullie de figuren niet zouden overturnen. Denk maar aan de natural turn bv.

3. 303 Addy van der Linden / Astrid van der Linden-van Dijk

Addy en Astrid zijn een mooi paar om naar te kijken en hebben ook de nodige vrijheid in hun dansen. Dit is soms ook hun valkuil en het kan hierdoor wat slordig ogen op sommige momenten. Werk ook aan de conditie, het einde van alle dansen gaat het niveau te snel achteruit.

4. 304 Antoine Wijgers / Petra Wijgers

Ook een mooi paar. Zou het aan de klasse liggen? Voor verbetering moeten jullie letten dat het enthousiasme het niet overneemt van de kwaliteit. De top is wat druk en de gebroken kanten zorgen voor een slordig look. Dit is niet nodig.

5. Duits paar

6. 302 Roy van Uffelen / Geraldine Voost

Roy en Geraldine zijn een no-nonsense paar. Alles wat ze doen ziet er gecontroleerd uit en geen rare dingen. Dat is soms goed, maar kan ook wat saai en niet overtuigend overkomen. Wat meer snelheid en verschil zou jullie dansen te goede komen. Laat het gaan en zie waar het schip strandt!!!

 

Sen II C:

1. 452 Harry Wijnands / Mieke Huijbens

Harry en Mieke hebben een constante wedstrijd gedanst. Het zag er oke uit. Voor verdere verbetering moet Harry een langere ruggengraat zodat hij langer blijft en lijkt. Mieke moet haar hoofd meer links brengen en in Harry's arm blijven.

2. 454 Peter Maessen / Ruuth Wijnhoven

Peter en Ruuth moeten werken op hun aremen meer op te houden voor meer stabiliteit en een beter plaatje. Ook het voetenwerk verdient aandacht.

3. 453 John Wilson / Irene Wilson-Verhorst

John en Irene zagen er weer mooi uit. De dame heeft haar positie wel verbeterd, maar moet toch nog meer uitblijven. Ook het voetenwerk moet beter en hierdoor gaan jullie meer beweging krijgen.

 

Sen II B:

1. 401 Frans van Gorp / Marij van Gorp

Frans en Marij hebben voor deze klasse een goede beweging. Ook het plezier dat jullie uitstraalden was leuk om te zien. Jullie kunnen nog veel meer bewegen als jullie naast het lichaamsgewicht te gebruiken voor de beweging, ook meer af te zetten van het standbeen.

2. 402 Hans den Braber / Irma den Braber-Boeren

Hans en Irma dansten een solide wedstrijd. Hans bleef mooi lang in zijn ruggengraat en zag er hierdoor sterk uit. Om het gehele plaatje te verbeteren moet Hans zijn linkerkant en armen meer voor houden zodat Irma meer ruimte krijgt om beter te kunnen staan. Irma moet letten op haat voetenwerk.

3. 403 Wiel van den Broek / Miriam van den Broek-Knols

Voor Wiel en Miriam zit er in de toekomst meer is, als jullie het rijzen en dalen beter onder de knie krijgen. En dan voornamelijk het dalen, want dat is te laat. Hierdoor is elke inzet te laat en te kort en dat kost beweging.

4. 404 Willem Oost / Anneke Oost

Willem en Anneke hadden in deze wedstrijd problemen met de houding en de timing. Jullie staan een beetje teveel voor elkaar en hierdoor kunnen jullie niet vrij bewegen. De timing heeft te maken met het te laat beginnen van de beweging.

 

Sen II A:

1. Duits paar

2. Duits paar

3. Duits paar

4. Duits paar

5. 332 Peter Ligthart / Sylvia Ligthart

Peter en Sylvia hebben een goede look op de vloer, alleen het dinner-jacket ben ik niet weg van op een wedstrijd. Met jullie lengte verwacht je veel beweging, maar dat laat soms te wensen over. Jullie bewegen te vroeg jullie vrije been i.p.v. Het standbeen. Hierdoor zie je vaak alleen benen. In de Quickstep doen jullie dit veel beter en dan is meteen de timing in alles spot-on!!!

6. 329 Rob Kuijper / Anita Kuijper-Drenth

Rob en Anita moeten heel blij zijn geweest om in deze finale te hebben gestaan. Hun dansen is zeker verbeterd, maar was vanavond niet altijd te zien. Rob moet letten op een langere lijn in zijn hoofd en ruggengraat. Maak jezelf in dat onderdeel nooit korter, ondanks dat je de hoogte van staan moet aanpassen aan de dame. De armen zakken teveel na mate de dansen in de finale vorderen. Uithoudingsvermogen!!!

 

 

Zondag 10 oktober:

 

Sen II IDSF:

121 Ferry Kandouw / Margareth Kandouw

Jullie hebben de juiste acties in huis, alleen is het te klein in de ruimte. Het valt daardoor niet heel erg op. Als jullie alles meer uitvergroten, wat beweging en acties betreft, dan komt het helemaal goed.

123 Klaas Dusselaar / Anja Dusselaar

De dame kwam heel statig over. De heer oogt te klein qua lengte. Dit komt voornamelijk doordat de armen te veel naar achter zitten en er een holle rug ontstaat. Hou de armen dus meer naar voren om een rechtere rug lijn te krijgen en meer ontspanning te hebben.

133 Stefan Doodkorte / Jose Doodkorte

Een mooi lang paar met een fijne uitstraling. Positie dame is verbeterd, maar alles is vrij voorzichtig. Werk op meer verschil en muzikaliteit voor beter resultaat.

136 Peter Ligthart / Sylvia Ligthart

De armen van de dame zagen er wat zwaar uit. Hou ze zelf op. Dit zou kunnen komen doordat de armen van de heer ook teveel wiebelen. Hou dit strakker en meer op 1 lijn. Peter is een lange heer, maar kijkt teveel naar beneden. Wees dominanter en kijk meer over de vloer i.p.v. ernaar.

139 Marcel Bulten / Lydia Spijkerboer-Bulten.

Marcel en Lydia kunnen tevreden zijn met hun resultaat, hadden ook in de halve finale kunnen staan. Goede strakke tango, alleen linker elleboog van Marcel lijkt wat te laag. Iets scherpere lijn. Het hoofd van Lydia moet meer met de beweging mee bewegen, dit blijft soms achter of juist te snel. Voor muzikalere look moet choreografie gefraseerd worden.

141 Dirk van Starkenburg / Edith van Starkenburg-Prent

Prachtige look voor deze dame. Dirk en Edith hebben een goede swing. Het dinner-jacket van Dirk is wat riskante voor de wedstrijd en kan je crossen kosten. Oogt soms wat stijf, omdat de beweging geen finish heeft aan het einde van de maat.

144 Peter Abbink / Phien Abbink

Zeer hoge kwaliteit van dansen. Meer contrast tussen beweging en rotatie is nodig om verder te komen qua resultaat. Soms te voorzichtig. Tango verdient duidelijkere eindposities. Quickstep dame linkerkant meer op naar heer.

145 Jan Kooijman / Marianne Kooijman

Een paar met een cleane look. Voor betere resultaten is meer verschil nodig in versnellingen en vertragingen. Op dit moment is het te monotoon, zowel in de muziek als beweging.

146 Martin van der Mark / Inge van der Mark-Mulder

Jullie positie verschuift te veel ten opzichte van elkaar. De heer danst te veel met zijn rechterkant naar voren, dat zou de linkerkant moeten zijn.

154 Hans van der Zanden / Marjan van der Zanden

De heer moet zijn ellebogen meer ophouden en rond naar de dame. Voor meer vrijheid en stabiliteit. Jullie lijken soms op een unisex paar. Er is geen rolverdeling. Duidelijk man – vrouw positie.

160 Roelof Speelman / Frederiek Speelman-van Wattum

Jullie zijn een te onopvallend koppel. Dame ziet er prachtig uit, maar niet aanwezig op de vloer. Dit kan te maken hebben met jullie positie die te plat is, niet 3-D.

161 Gerrit Beunk / Roelie Beunk-Schepers

De linker handhoogte van de heer is te laag, wel goed voor tango. Jullie zijn een lang koppel, maar bewegen te weinig voor jullie lengte. Dit moet jullie sterke punt worden.

166 Ed van Uden / Trudy van Uden

Duidelijk het beste Nederlandse paar van dit moment. Jullie 5de plaats was oke, maar had hoger gekund. Jullie beweging is vrij, maar het dalen zou eerder kunnen voor nog meer beweging. Armen bewegen teveel met de beweging meer. Hierdoor oogt het soms wat slordig.

178 Jos Wollersheim / Anneloes Wollersheim-Niessen

Niets echt slecht, maar ook niks echt goed. Om uit de massa te komen moeten jullie ergens de nadruk op leggen, bv. Beweging, shapes, muzikaliteit enz.

179 Jaap Willemstein / Marriane Willemstein

Veel uitstraling en een plezier om naar te kijken. Soms een beetje slordig in de dame haar kanten. Ook hier een dinner-jacket. Het staat je goed, maar een rokkostuum zou je meer beweging geven.

190 Ad Cuijpers / Truus Cuijpers

Dame moet meer in de knieën blijven en met de beweging van de heer mee gaan.

196 Ton Klaassen / Lia Klaassen

De dame en heer werken elkaar een beetje tegen. De dame moet meer in de arm van de heer blijven en haar hoofdpositie meer links brengen. Dit is niet makkelijk doordat de heer zijn linkerkant teveel weg heeft van de dame. Heer meer links voor en dame in de arm.

199 Cor Zeeman / Hannie Zeeman

Mooi koppel, goed verzorgd. Alleen veel te weinig beweging en release van bodyweight. Ziet er te hardwerkend uit. Geen vrije swing doordat dame linkerkant teveel naar achteren heeft.

200 Niek Burg / Jozé Burg-Slegers

Een paar met een scherpe tango. Muzikaal is het zeker in orde. De swing blijft alleen te vlak, hierdoor de beweging niet genoeg afgemaakt. Laat het meer gaan, jullie dansen kan het aan. De linker elleboog van de heer moet wat meer opblijven.

 

Nieuwelingen:

1. 507 Jeroen Bos / Lieke Kogge

Jeroen en Lieke lijken er veel plezier in te hebben en stralen dit uit. Nu is het tijd om meer te gaan bewegen. Meer gebruik maken van het standbeen.

2. 496 Theo van den Brink / Claudia van den Van den Brink-Lenten

Theo en Claudia zijn de laatste wedstrijden ongelukkig geweest niet in de finale te komen of hoog te eindigen in de finale. Voor deze klasse een super top en veel uitstraling. Vooral zo doorgaan.

3. 494 Olaf Alink / Jamie-Lee Haarhuis

Olaf en Jamie-Lee hebben ook een mooie toplijn met armen die goed opblijven. Besteed nu meer aandacht aan het voetenwerk om meer beweging te krijgen.

4. 492 Job Schipper / Manon Bos

Job en Manon hebben een keurige wedstrijd gedanst. Alles was netjes, maar nu moet er meer gebeuren. Jullie zijn lang, dus vooral de beweging moet groter om bij jullie lengte te passen.

5. 510 Rene Langewouters / Lieke Sauve

Rene en Lieke hebben een leuke uitstaling. Als mensen plezier hebben samen, dan is het altijd leuk om naar te kijken. Soms kan het qua dansen wel wat saai overkomen. Werk op meer verschil.

6. 491 Steve Koch / Britt Wagemans

Steve en Britt hebben als paar veel flair. Ook bewegen jullie lekker. Alleen moet dit wel op de juiste manier. Anders is het ongecontroleerd. De heer moet laten kijken naar zijn linker hand positie, die kwam wat raar overtuigend

 

D klasse:

1. 452 Mark van der Kooi / Marina Moskvitina

Mark en Marina zijn een interessante verschijning, grote imposant man en een elegantere kleine dame. Jullie bewegen goed, alleen kan het rijzen en dalen nog beter. Vooral het dalen moet eerder.

2. 454 Marco Schipper / Lian Boerma

Lian had een hele mooie jurk aan. Jullie armlijn was heel mooi breed en op en daardoor was de shape goed verzorgd. Alleen oogt het wat stijf. Dat komt omdat de houding gefixeerd is en niet meebeweegt met de beweging.

3. 473 Nick Groeneveld / Janneke Bekhuis

Wat bij jullie vooral positief opviel was de strakke tango. Janneke is de beste dame van het veld. Voornamelijk doordat ze heel goed in Nick z'n arm blijft. Alleen moet Nick er nu voor zorgen dat hij met Janneke kan pronken door dominanter te gaan dansen.

4. 460 Bram Röttger / Anouk Brussen

Bram en Anouk hebben een mooie look. Er is niet echt iets heel slecht, maar ook niet heel goed. Keurig, maar saai. Alles moet meer. Aandacht voor het voetenwerk.

5. 475 Dave Teeuwen / Chantal Heemskerk

Dave en Chantal gingen ervoor. Daar houden wij wel van. Werk op jullie houding. Die is te instabiel en zorgt voor spanning. Daardoor moet je harder werken dan nodig.

6. 463 Stefan Spijkers / Marielle van Hamont

Wat bij Stefan en Marielle vooral opviel was de weggedraaide linkerkant van Stefan. Hier was er te weinig ruimte in de top en zaten jullie elkaar een beetje in de weg. Daardoor oogde de beweging zwaar.



C klasse:

1. 426 Thomas Bergmeijer / Nynke Evers

Thomas heeft mooie armen. Ellebogen op, maar nog steeds aflopend. Ook ziet het plaatje er verder goed uit. Alleen zijn de pijpen van Thomas z'n broek veel te kort en dit stoort echt. De pijpen moeten echt tot de grond komen, anders zien we alleen je sokken. Qua dansen moet Nynke vooral stabieler in de houiding blijven, daar verschuift het teveel.

2. 431 Sebastiaan Brouwers / Nanami Pronk

Sebastiaan danst helaas met zijn kont naar achter. Hierdoor is het contact met de dame niet sterk genoeg. Jullie swing daar in tegen heeft een hele goede inzet en is lekker vrij.

3. 427 Alex Visser / Anne van de Grift

Dit paar heeft een goeie movement en krachtige acties. Nu moet alleen de kwaliteit van het dansen verbetert worden.

4. 433 Michel den Dunnen / Amanda Gorissen

Zoals ook invorige write-up naar voren kwam hebben Michel en Amanda een go for it uitstraling. Gewoon knallen!!! Dit is goed, maar daarbij beweegt het helaas te veel in 1 blok. Meer rotatie zou meer vrijheid geven en nog meer beweging. Helaas was ook Michel zijn broek veel te kort!!!

5. 423 Rafael Aleixo / Evelien Reitsma

Rafael danst met een lange dame. Dat is geen probleem, mits je probeert niet langer te zijn dan dat je bent. Helaas deed hij dit wel en zat het gewicht veel te hoog. Hierdoor te stijf. De dame moet meer mee bewegen met de bewegingen van Rafael.

6. 429 Marcel Verbeek / Rosalie Huisjes

Marcel en Rosalie zullen niet heel blij zijn geweest met de uitslag. Rosalie was deze dag de beste dame van het veld. Ook de look was prima. Wat voor verbetering kan zorgen is als Marcel wat beter zijn linkerkant voor danst zodat hij dominanter over komt het het paar wat beter in balans is.

 

B klasse:

1. 399 Wesley van Riel / Claudia Jansen

Wesley en Claudia domineren deze klasse nu al geruime tijd. Wat ze de voorsprong geeft op de rest is de compacte stijl en houding. Als enige paar kunnen zij al verschil maken in alle dansen. De tango is hun sterkste dans. Voor verdere verbetering moet er gewerkt worden op de swing dansen. Jullie roterende acties zijn goed, nu tijdens swingacties meer swingen en minder sway-en.

2. 391 Leo Weitenberg / Felicia Ham

Een paar met een mooie toekomst voor de boeg. Mooi verzorgd en statig tijdens het dansen. De valkuil zit bij jullie in het bewegen. Dit doen jullie precies op hetzelfde moment en daardoor is er vaak voor 1 van de 2 geen ruimte. De beweging moet er aan de buitenkant samen uitzien, maar in het koppel is er 1 die altijd eerst beweegt. Voor grotere shape moeten beide hun linkerkant meer naar elkaar dansen.

3. 393 Dennis Kerdijk / Patricia Groenewegen

Een solide performance. Mist de sprankel en Patricia haar gezicht staat te vaak op “ kweet niet “, of verbaasd kan je het ook noemen. Durf meer los te laten en Dennis hou die linkerkant voor!!!

4. 397 Jordy Engelkes / Rianne Ranke

Jullie bewegen vrij, maar niet op de juiste manier. De meeste figuren worden overdraait en daardoor mist het de finish aan het einde van de maat. Jordy let op je leiding, je volgt jouw leiding naar Rianne teveel waardoor je op het zelfde stukje vloer komt en er te weinig ruimte is voor beide.

5. 394 Rogier Dasselaar / Floor Disveld

Rogier en Floor moeten wel van roteren houden, want dat doen ze heel veel. Teveel wat ons betreft. In pivots is dit goed, maar niet in andere figuren. Van Floor zouden we meer invulling verwachten, niet alleen maar volgen.

6. 398 Hendri Dokter / Vera van der Werf

Hendri en Vera hebben op het eerste gezicht weinig problemen. Dat is ook hun probleem. Het niet echt fout, niet echt goed verhaal. Ook jullie zijn een lang paar dus meer bewegen. Laat een dikke scheet en ga ervoor!!!

7. 400 Marcel Vos / Charda Stuivenberg

Bij Marcel zagen we een duidelijke verbetering in zijn armlijn. Veel strakker. Alleen waren er wat problemen met het lengte verschil. Omdat Charda een stuk kleiner is dan Marcel lijkt het alsof ze niet durft te dalen. Hierdoor is er niet genoeg beweging.



A klasse:

1. 374 Bas Willems / Leonie Borneman

Bas en Leonie waren de duidelijke winnaars van de dag. De nieuwe look staat Leonie erg goed, een frissere uitstraling. Jullie zijn klaar voor de hoofdklasse, maar moeten werken op de positie van hoofd en nek van Leonie. Dit moet meer met de beweging meegaan. Bas heeft een hele mooie armlijn, maar een beetje te vast. De armen moeten met de beweging mee ademen en niet gefixeerd blijven.

2. 366 Etiënne Hoogstraten / Anneke Poort

Etiënne en Anneke zijn een paar waar je met vertrouwen naar kunt kijken. Ze zullen nooit iets geks doen. Solide as a rock!!! Dit is voor de meeste juryleden lekker om naar te kijken, maar kan ook een beetje saai zijn. De danskwaliteiten zijn bij jullie ook al op een prima niveau, dus ga eens kijken wat je er allemaal mee kunt. Anneke net alleen op je arm positie, je danst er soms teveel doorheen en daardoor lijk je dan een beetje plat. Behouw de cirkel voor meer rondere bewegingen.

3. 361 Alex Faesen / Marlieke Jongsma

Alex en Marlieke hebben verrassend mooie voeten voor deze klasse. Mooi afgemaakt en goed gebruik van gemaakt. Alex heeft een mooie lange ruggengraat, maar mist de flair van sommige andere koppels. Hierdoor kan het resultaat soms enorm verschillen. Marlieke moet niet naar beneden kijken tijdens het dansen. Het heeft teveel effect op je posture en uitstraling.

4. 365 Martijn Tuijtjens / Sandra van der Sanden

Dit paar ging ervoor. Mooie armlijn. Helaas oogt de posoitie van Sandra wat plat, teveel 2-D.

5. 364 Dennis Dikkers / Manon Dikkers-Postma

Dennis en Manon zijn een moeilijk geval. Als je dieper kijkt dan zie je dat ze best muzikaal zijn. Alleen moet je dan langer willen kijken, en dat is soms wat de juryleden niet willen/kunnen. Zorg ervoor dat je dit sterke punt meer benut door alles wat meer los te laten. Meer beweging en vrijheid in de top zouden jullie dansen zeer goed doen.

6. 368 Thomas van de Loo / Martje de Groot

Thomas en Martje zijn een mooi paar om naar te kijken. Als jullie dansen, dan ziet het er wat te clean uit. Met meer release in swingacties zouden jullie sterker overkomen en hoger kunnen scoren.

 

IDSF amateurs:

25 Yvo van den Bosch / Sze Ar Wong

De linkerkant van de dame is te ver naar achter, daardoor trekt ze de heer er soms overheen. Ook de heer moet linkerkant meer naar voren dansen om balans te brengen in het koppel. De look was prachtig.

26 Kurt Findhammer / Elianne Verbiest

Moeten werken aan kwaliteit van dansen en beter positie en houding.

27 Roeland Schelfhout / Helena Dircken

Roeland oogt gespannen in zijn houding. Dit kan te maken hebben doordat Helena teveel zelf wil doen. Hierdoor is ze soms te vroeg, maar soms ook te laat en maakt dan Roeland's beweging niet af. De swing actie oogt wat houterig en vooral zichtbaar in een Weense wals hupje.

36 Jan Willem Mostert / Kendra Kraus

Jan Willem en Kenrda moeten echt werken op het voetenwerk, dit is te slordig voor de plaatsering waar jullie staan. Jullie hebben een look waar je makkelijk naar kijkt. De linker hand van de heer staat in de swing dansen teveel als in de tango. Werk op de acties meer uit de benen te laten komen i.p.v. de armen.

38 Omar Smids / Marleen Suurmeijer

De linkerkant van de heer staat teveel naar achter en hierdoor oogt de positie vreemd. Omar's hoofd lijkt verkeerd te staan, maar heeft ook te maken met die linkerkant. De dame oogt stijlvol en heeft een mooie uitstraling, maar oogt soms langer dan de heer. Kijk hiernaar in de positie.

43 Mohsen Askar / Angela van Leuveren

De dame moet veel meer in de arm blijven en de bewegingen gaan afmaken. Hiervoor zijn wel de juiste acties vereist vanuit de benen. Nu lijkt het teveel 2-D.

44 Oscar Kraan / Pauline van Valkengoed

Oscar en Pauline hebben een hele mooie en zachte beweging. Dit kan soms ook tegen je werken op bepaalde wedstrijden. De heer moet linkerkant meer opdansen voor dominantere look. De tango oogt wat traag door een gehouden positie. Pauline behoudt een grote schotel, maar dit gaat sems ten koste van de snelheid.

48 Peter Aubel / Iryna Koval

Een paar met echte wedstrijdspirit. Wat er ook gebeurt, je gaat door. Het lijkt me niet lekker om een sjaal in je mond te hebben, maar goed dat je toch doorgaat. Werk op meer vloeiendheid in bewgingen.

52 Jorgo Hameetman / Tamara Hameetman-van der Sluis

Jorgo heeft een mooie rechte ruggengraat. Dit plaatje wordt verstoort doordat Tamara teveel naar de heer hangt. Betere eigen balans zal zorgen voor meer beweging en minder restrictie in de rug.

62 Jeffery van de Schraaf / Eneth Mercédesz Eros

De heer moet zijn linkerkant meer naar voren dansen. Let op je linker hand, want die lijkt teveel op de tango en valt vooral op in Weense wals. Werk op het gebruik van de benen voor meer beweging. Gezien jullie lengte moet dit jullie ding worden.

65 Ciccio Pecoraro / Jasmijn van Jole

Als paar zijn jullie een mooi stel. Je verwacht er wat van als jullie oplopen. Dit wordt niet helemaal waar gemaakt doordat jullie niet sterk genoeg zijn in het lichaam. Meer informatie over de kracht van een sterk centrum zou helpen voor dominantere look.

78 Hem Spilker / Darja Bokhove

Zoals al vaker gezegd tijdens deze write-up, moet ook Hem zijn linkerkant meer naar de dame dansen. Zijn rechterschouder komt er nu teveel uit en zorgt voor een gespannen look. Verder werken op het gebruik van standbeen voor meer beweging.

79 Dennis Voermans / Samantha Kolijn

Dennis en Samantha ervaren op dit moment wat het is om veel wedstrijden te dansen en hoe moeilijk het is om daarnaast je dansen structureel te blijven verbeteren. Wij weten er zelf alles van. Jullie wedstrijd was prima, maar je ziet dat er “work in progress” is. Jullie proberen de oude fouten te verbeteren maar ogen niet helemaal zeker in de wedstrijd. Probeer naar elkaar toe te blijven dansen.

80 Marcello Nencini / Tessa de Jongh

Marcello en Tessa zijn de afgelopen maanden duidelijk verbeterd. Het oogt rustiger en meer in harmonie met elkaar. Dame haar rechterschouder komt er wat teveel uit. Naar mate de rondes vorderen en de dansen dichter op elkaar komen wordt jullie niveau wel snel minder. Meer conditie!!

82 Asis Askar / Pien Anjewierden

Dame heeft een te lage kant. Het lichaam is nog niet sterk genoeg. De heupen klappen weg en daardoor is er geen kans meer op een sterke positie.

84 Bas Niezing / Aletta Oosterveld

Een paar met mogelijkheden. Jullie staan er netjes bij, maar er is niks echt speciaal om jullie hoog te plaatsen. Speciaal is 1 ding wel, maar voor ons in negatieve zin en dat is het dinner-jacket. Anders willen zijn is prima, maar als we een kort jasje zien dan weten we meteen dat het een Nederlander is!!!

88 Paul Bakker / Cynthia Kolijn

Paul en Cynthia hebben waarschijnlijk de beste beweging van alle Nederlanders. Soms lijkt het erop dat jullie dit weten en dan gaan jullie ervoor. Maar te vaak lijken jullie dat zelf niet te geloven. Met wat meer zelfvertrouwen, en een sterke linkerkant naar voren van Paul, kunnen jullie mee doen om de titel in november!!!

99 Frank Zegels / Danique Zegels

Frank en Danique zijn ondanks hun leeftijd al goede dansers. Je ziet dat ze vertrouwen hebben in zichzelf, dit komt door al die jaren hard te trainen. Wat zonde is en afbreuk doet aan jullie dansen is de jurk van Danique en de te getrainde nek partij van Frank. Voor latin helemaal oke, maar voor ballroom te gespierd. Het ziet er te hardwerkend uit, wat misschien niet zo is. Frank, zorg ervoor dat je heupen meer naar voren blijven, er ontstaan soms gaten en dan is de connectie niet sterk genoeg voor de grote bewegingen en lijnen.