Over ons

 

 

Michèle:

 

De eerste dansvorm waar ik op 8-jarige leeftijd mee begon was klassiek ballet. Later volgden jazzballet, aerobic, turnen en streetdance. Toen ik op de middelbare school zat ben ik, zoals velen op die leeftijd, op dansles gegaan. Het hoorde blijkbaar tot de opvoeding. Ik hoopte er met een spoedcursus van 10 lessen vanaf te zijn, maar had er nooit rekening mee gehouden dat ik het ook leuk zou gaan vinden. Sterker nog: in de dansschool zag ik Herman een demonstratie geven en dacht; ”wow, je zou toch zo kunnen dansen”. Een jaar later ben ik in de debutantenklasse met wedstrijden begonnen. Weer een jaar later deed de mogelijkheid zich voor om met Herman te gaan dansen. Een try-out was voldoende om te voelen dat dit een bijzonder partnership zou worden. Vanaf dat moment zijn wij zowel op de vloer, als daarnaast een paar.
In 2010 zijn wij getrouwd. Wij hebben een zeer succesvolle danscarrière achter de rug en zijn nu actief als coaches, trainers en juryleden. In 2008 hebben wij ons Love 2 Move Team opgericht waar wij heel ons ziel en zaligheid in leggen. 

Opleidingen: HAVO, CIOS, Visagiste & Haarstyliste, Nagelstyliste en afgestudeerd aan de Randstad Topsport Academie als Bachelor in de Commerciële Economie.

Lange tijd heb ik in de sportcommissie van de NADB gezeten en nu zit ik in de bondsraad van de NADB.


Herman:

Op 9-jarige leeftijd ben ik begonnen met clublessen. Mijn broer, die ruim 5 jaar ouder is, ging op dansles en ik wilde persé met hem en zijn vrienden mee. Dansen was toen niet mijn enige vrijetijdsbesteding, want ik was ook een fanatiek voetballer. Toen ik 12 jaar was zat ik in het jeugdplan van de provincie Utrecht en behoorde ik tot de beste 4 overgebleven keepers bij de Ajax selectiedagen. Op dat moment maakte ik een keuze tussen voetbal en dansen. Het werd dansen. Na 3 jaar wedstrijden te hebben gedanst met een andere partner leerde ik Michèle kennen. In 1998 zijn wij gestart in de Nieuwelingen en binnen anderhalf jaar gepromoveerd naar de Hoofdklasse. De eerste jaren dansten we standaard, latin, showdance en 10-dansen, maar na 8 jaar hebben wij ons gespecialiceerd in alleen de standaard categorie.

Na wederom de titel bij het NK Amateurs in 2009 behaald te hebben, vonden wij het tijd om naar de Professionals over te stappen. Ook hier hebben we mooie resultaten behaald. Direct in ons eerste jaar bij de Professionals werden we Nederlands Kampioen in zowel de Standaard dansen als de Classic Show Dance. Dit hebben we 5 jaar lang zo weten te behouden, totdat wij in 2014 een punt achter onze actieve wedstrijd carrière hebben gezet.

Opleidingen: MAVO, CIOS en afgestudeerd aan de Randstad Topsport Academie als Bachelor in de Commerciële Economie.

Verder zit ook ik in de bondsraad van de NADB.