Disney Cup 2012

Er is veel aan te merken op de danswereld deze dagen. Maar conflicten kunnen soms ook leiden tot mooie dingen. De open wereldkampioenschappen van de WDC in Disneyland Parijs is daar zo'n voorbeeld van. Het hotel New York in Disneyland is het decor en in december is alles in kerstsfeer versierd. Als je van kerst houdt, dan is de sfeer dus geweldig.  Het zou een super gezellig weekend worden. Onze hoofd sponsor QueenE stond er weer met een grote stand. Daarnaast hadden Robin & Wendy van ons L2M Team zich  gekwalificeerd voor het Open WK senioren. In alle amateur klasses worden het hele weekend WK's gehouden en dus waren ook onze Zuid-Afrikaanse vrienden met een grote groep over gekomen om hier voor hun land te vertegenwoordigen.  Wow, dat zou gezellig gaan worden.
Het dans weekend zou van vrijdag 8 tot en met zondag 10 december duren. Op donderdag zijn wij met de auto vertrokken naar Disney. Daar aangekomen zijn wij direct naar de lecture van Ruud Vermeij voor coaches en trainers gegaan. Leuk om eens zo open te discussiëren met andere top trainers over het dansen.
Daarna zijn wij een kijkje gaan nemen bij Peter & Karin die nog druk bezig waren met het opzetten van de QueenE stand. Daar kwamen wij tevens het Zuid-Afrikaanse Team tegen die druk aan het oefenen waren en de laatste puntjes op de i aan het zetten waren. We hebben de planning doorgenomen met Paul & Sandy, de leraren van het Zuid-Afrikaanse Team, en het bleek een behoorlijk druk programma te gaan worden. We zijn dus snel naar ons hotel gegaan om te slapen, want vrijdag zouden wij al vroeg aanwezig moeten zijn om te coachen.
Toen wij op vrijdag wakker werden was de hele wereld wit, het had behoorlijk gesneeuwd! Prachtig, maar niet handig, want de bus kwam niet en we moesten snel de auto pakken om toch nog op tijd te zijn voor de eerste ronde. Ze zouden om 08:30 uur beginnen en we kwamen net om die tijd binnen, maar wij bleken niet de enigen te zijn die last van het weer hadden, want veel  paren waren te laat. Ze begonnen dus iets later met de amateur standaard. De hele dag waren er wedstrijden en wat was het niveau hoog. Echt genieten, alle leeftijden en nationaliteiten zo bij elkaar.
Voor het zuid-Afrikaanse Team was het wel even schrikken. We hadden zo hard met elkaar gewerkt dit jaar, maar deze drukte waren ze gewoon niet gewend. Na dat iedereen was uitgedanst hebben wij iedereen samen geroepen en een debriefing gehouden van wat er was gebeurd die dag. We hebben een peptalk gehouden en zo had iedereen weer frisse moet om er de volgende dag weer vol tegenaan te gaan.

Op zaterdag zou het onze beurt zijn, de Rising Star voor Professionls. Wij hadden hier vorig jaar ook aan mee gedaan en werden toen vijfde, dit jaar wilden we dus meer.
De wedstrijd begon op 18:15 uur en zou om 19:15 uur al weer afgelopen zijn, waarin we drie ronden zouden moeten dansen. Kort maar krachtig dus. De zaal zat tjok vol en het was dus erg warm en benauwd. We hadden de eerste ronde gedanst en werden opgeroepen voor de halve finale. In deze ronde dansten we niet het beste wat wij konden en we zaten dan ook helaas niet in de finale. Met 25 crossen kwamen we slechts een paar crossen te kort. Balen dus.
Op zondag moest het echt beter. Direct in de eerste ronde knalde wij hem erin. Het niveau was erg hoog. Onder luid gejoel van de aanwezige Nederlanders en ons Zuid-Afrikanen gingen we er helemaal voor. Hij ging lekker, maar was het genoeg voor de beste 24? Ja, we zaten erin. Heerlijk om tussen al deze top paren te mogen dansen.
Ook voor Robin & Wendy was het erg goed gegaan, ze waren op hun eerste WK bij de Senioren 18e geworden.

Als afsluiting hebben we nog met iedereen wat gedronken en geproost op een super weekend. Volgend jaar zeker weer!