Onze wedstrijd de Let's Dance Championships 2018 was een groot succes!!!

Zaterdag 14 april 2018, ’s morgens vroeg…. Of eigenlijk moet ik schrijven ‘zondag 30 April 2017’…. Want na een zeer succevolle Let’s Dance Championships in 2017, zijn we als organisatie direct gestart met de voorbereidingen voor 2018. Nadat we alle sterke punten en punten ter verbetering hadden verzameld en besproken, zijn we weer een jaar hard aan het werk gegaan om het dansfeest te herhalen. Met hulp van de vele vrijwilligers, vrienden, familie en gulle sponsoren, zijn we er voor ons idee weer in geslaagd om een prachtig evenement neer te zetten.

 

Bedank filmpje Let's Dance Championships 2018

 

Videos

De fysieke voorbereidingen begonnen dit jaar op vrijdagavond 13 April met een ervaren ploeg mensen die de Basiliek weer om wisten te toveren tot een danspaleis. Een jaar ervaring blijkt al een heel verschil te kunnen maken. Met een prachtige zaal en top voorzieningen, zoals een super jurypanel en fantastische presentatoren, hebben we een evenement voorbereid waarin de dansers en het dansen echt centraal konden staan. En waarin de toeschouwers maximaal konden genieten van een prachtig dansfeest.

Op zaterdag de 14e was het dan zover: het feest kon losbarsten. Door de goede voorbereidingen liep alles op de dag zelf eigenlijk op rolletjes. En hoefden we ons alleen nog maar te concentreren op het ‘genieten’. Doordat veel niet-(meer-)dansende vrijwillgers zich hadden gemeld om de verschillende posten te bemensen (super bedankt voor jullie hulp!!), konden de actieve dansers zich volledig concentreren op hun prestaties.

’s Morgens vroeg was het de beurt aan de debutanten. Dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar dus allemaal echte wedstrijden. De geheel eigen wijze van Kurt en Herman om de deelnemers welkom te heten en de jury voor te stellen was erg verfrissend.

Het was gewoon fantastisch om te zien dat de zaal de hele dag vol zat met toeschouwers. Welke wedstrijd kan zich verheugen op zoveel enthousiast publiek?? Daar doe je het toch voor met zo’n showsport?!

Rond 18:00 begon het echt druk te worden (gelukkig hebben we een grote zaal). Alle vrienden en sponsoren die deze editie mede mogelijk hebben gemaakt begonnen binnen te stromen: enorm veel dank aan al die gulle gevers en geïnteresseerden!!! En er was even een speciaal momentje voor de 500ste bezoeker.
Dus de zaal zat nu echt goed vol. Met alle hoofdklassen (Amateurs, Senioren en Professionals) in het avondprogramma was de danstop van Nederland vertegenwoordigd. Ook voor niet-dansers dus echt een fantastisch feest om te kijken!!

Het toetje aan het eind van de avond waren de Professionals Standaard en een prachtige demo van Frank en Laura Zegels in de Latin. De allerlaatste Jive waarbij iedereen op de vloer stond was natuurlijk de kers op een mooie taart.

Voor de organisatie was het, met bijna 600 individuele bezoekers, een mooie afronding van een jaar lang hard werken. Voor de dansers een prachtige voorbereiding voor het aankomende NK om hun krachten te kunnen meten met alle andere paren. Voor de toeschouwers (gebaseerd op uitsluitend positieve reacties) een prachtige dag om te genieten van het dansen. En voor ons de bevestiging dat je met veel energie en doorzettingsvermogen en met hulp en steun van onze vrienden en familie, heel veel kunt bereiken!

Wij kijken nu al uit naar een prachtig LsDC evenement op 30 maart 2019!!