Herman jureert en Michèle coacht tijdens de NADB in Zwolle

 

Zwartewater Trofee – Zwolle

Door Erwin & Monique
Zondag 18 februari werd de 9e Zwartewater trofee georganiseerd door Diff Dance Centre in Zwolle. Natuurlijk doen we mee aan deze wedstrijd. Het is immers bij onze “eigen “ dansschool. Dus deze wedstrijd staat al een jaar lang omcirkeld in de agenda.

De hele week voor de wedstrijd leek de griep (eerst Monique en daarna Erwin) een streep door alle plannen te zetten. Maar we hebben wel voor hetere vuren gestaan qua gezondheid de afgelopen anderhalf jaar dus niet piepen en gewoon gaan. We zien wel waar het schip strandt.

Zondagochtend in alle vroegte en nog niet topfit op zoek naar wat mogelijk was voor deze dag. Want niet meedoen aan deze wedstrijd is geen optie. We besloten onze eigen klasse te laten voor wat het was en mee te doen met de senioren IA klasse. Dat betekende namelijk een general look en gunstig qua timetable. En bijkomend voordeel een goede kans om te promoveren naar de hoofdklasse senioren I.

Rond 17.00 uur was het dan zover. Onze eerste ronde. Een wedstrijd in eigen huis met eigen publiek blijft net iets specialer en spannender dan andere wedstrijden. Maar het geeft ook extra energie, energie die we goed konden gebruiken. De eerste ronde ging voor ons gevoel best goed. Aangezien Herman deze dag mocht jureren had Michèle vandaag in haar eentje de taak van coach voor alle Love2Move dansers die naar Zwolle waren gekomen. Omdat vrijwel alle dansers direct achter elkaar aan de beurt waren, moesten we even wachten op het oordeel en de feedback van onze lieve coach, Michèle. Wat natuurlijk totaal niet erg is.

Nadat alle teamgenoten de eerste ronde erop hadden zitten kreeg ieder paar feedback op het dansen. Op een paar kleine aandachtspuntjes na was Michele bijzonder tevreden over ons dansen. Ineens leken alle punten waar we de laatste tijd mee aan het werk zijn op zijn plek te vallen.
Een uur later begon onze finale. Na zo’n goeie eerste ronde was het spannend of de finale minimaal even goed zou gaan. De finale ging voor ons gevoel goed maar de vermoeidheid kwam halverwege hard om de hoek kijken waardoor het dansen wel iets minder ging dan de eerste ronde. Dat kon ook haast niet anders. Daarna was het afwachten tot de prijsuitreiking. Was het goed genoeg voor promotie? We hebben de 2e prijs in de wacht weten te slepen. Daar zijn we super blij mee en het was precies genoeg voor promotie naar de hoofdklasse senioren I.

Natuurlijk hadden we het liefst in onze eigenlijke klasse senioren IIA gedanst, maar als dat niet haalbaar is hebben we geleerd om te kijken naar wat wel mogelijk is. En dan ontstaan er soms bijzonder mooie dingen zoals promoveren naar de hoofdklasse.

 

Uitslagen van alle Love 2 Move paren:
– Marc & Karen – Senioren Hoofdklasse II STD – 1e 
– Jan & Joke –  Senioren Hoofdklasse IV STD – 1e  
– Erwin & Monique – Senioren IA STD – 2e
– Bertus & Carla – Senioren Hoofdklasse IV STD – 2e
– Bert & Roxenne – Adults A klasse STD – 3e
– Wilco & Thea – Senioren Hoofdklasse II STD – 3e
– Wolter & Gea – Senioren Hoofdklasse III STD – 3e
– Dick & Annet – Senioren Hoofdklasse II STD – 4e
– Richard & Els – Senioren Hoofdklasse III STD – 4e
– Kees & Kirsten – Senioren Hoofdklasse III STD – 5e